20. září 2010

Kuře na bylinkách

kuře, 3 citrony (pomeranče), 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 snítky tymiánu, 250 ml kuřecího vývaru, lžíce medu, lžíce sherry
Troubu předehřejeme.  Z omytého a osušeného citronu ostrouháme kůru. Polovinu množství kůry, 1 lžíci oleje, sůl a pepř smícháme a potřeme s tím kuře. Ostrouhaný citron nakrájíme na kousky a s větvičkami tymiánu vložíme do břišní dutiny kuřete. Stehýnka překřížíme a svážeme nití, konce křídel ohneme a zasuneme pod tělo. Kuře vložíme do formy stehny nahoru. Přidáme citron nakrájený na plátky, přilijeme vývar a pečeme v troubě asi 50 min - přitom podléváme vypečenou šťávou. Kuře vytáhneme z trouby. Smícháme lžíci medu, cherry, zbytek nastrouhané citrónové kůry a 1 lžíci oleje. Touto směsí potřeme přepečené kuře a dopečeme přibližně 5 min. Pak ho přeložíme na mísu, obložíme dílky čerstvého citronu a větvičkami tymiánu a podáváme s vařenými bramborami. Místo citronů lze použít i pomeranče.

Žádné komentáře:

Okomentovat