20. září 2010

Rostbíf a pikantní omáčka

roštěnec 800 g, hořčice lžíce, pepř 0,5 lžičky, cibule, masový vývar 1/4 l, sůl 0,5 lžičky, kyselá smetana 4 lžíce, škrob (Solamyl) lžíce, vlašské ořechy 50 g, vodka 2 lžíce
Okraj masa nařízneme. Maso potřeme hořčicí. Položíme na rošt, podložíme plechem na tuk s táckem z alu-fólie. Na tácek dáme na čtvrtky rozkrojenou cibuli a 4 lžíce vody. Dáme do předehřáté trouby. Během pečení často podléváme horkým masovým vývarem. Nakonec osolíme a pečení necháme před nakrájením 10 minut odpočinout Výpek nalijeme do kastrůlku, Kyselou smetanu smícháme se Solamylem, přidáme k výpeku a necháme přejít varem. Vmícháme drobně nasekané vlašské ořechy a vodku. Dochutíme podle chuti. Příloha bramborové krokety nebo kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat