20. září 2010

Pečená kachna

kachna, sůl, kmín, 3 větši cibule, 3 jablka, 800 g brambor, tymián, mletý pepř, stroužek česneku, lžíce rozinek

Kachnu na povrchu i uvnitr osolime, okminujeme a dame do pekacku. Podlijeme ji trochou vody, priklopime a peceme priblizne 45 minut. Behem peceni ji neustale podlevame horkou vodou a prelevame vypekem. Predpecenou kachnu vyndame a prebytecny tuk odebereme. Zbyly vypekpotom dokonale vydusime na tuk. Osmahneme na nem na drobno nakrajenou cibuli, k tomu pridame omyta, nakrajena jablka a take olopane, na platky nakrajene brambory. Okorenime tymianem, peprem a utrenym cesnekem. Nakonec pridame rozinky. Kachnu vlozime zpet do pekace, muzeme ji naporcovat, aby se lepe propekla, a dame znovu do trouby. Peceme jeste asi 30 minut, az brambory a jablka dobre zmeknou a kachna je dopecena do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat