20. září 2010

Rybí filé po italsku

800 g rybí filé mrazene (celé filety, ne lisované), 125 g máslo, kadeřavá petržel - velký svazek, česnek nakrájený na plátky celá palička, citron, případně trocha bílého vína, sůl, pepř
Na pekáč naklademe tenké plátky másla, navrstvime filé, bohatě plátky česneku, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a posypeme několika hrstmi nasekané petrželky a navrch poklademe tenkými plátky másla. Tyto vrstvy opakujeme až do vyčerpání surovin. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na cca 180°C. Pravidelně kontrolujeme, aby se nám petrželka nezačala připékat, můžeme podlít malou sklenkou bíleho vína a klidně i trochou vody až je filé upečené. Podáváme s vařeným braborem a poléváme vypečenou šťávou.
Poznámka: Takto lze připravovat celé vykuchané ryby, plníme jím břicha stejně jako klademe směs na filé.

Žádné komentáře:

Okomentovat