24. září 2010

Penne ve smetanové omáčce s lososem

400 g penne, 500 g lososové filé, 200 ml smetany, 100 ml bílého vína, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce jíšky, provensálské koření, lístky bazalky, sůl, pepř
Těstoviny uvaříme. Lososové filé nakrájíme na kousky, osolíme je a opepříme. Kousky ryby opečeme v rostlinném oleji. V pánvi smícháme 250 ml vody, citronovou šťávu, víno a smetanu a vše pomalu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a 1 minutu vše povaříme. Ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme. Kousky ryby vložíme do omáčky a 5 minut prohříváme pod bodem varu. Jídlo je hotové, jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky, barevným pepřem a malými kouskami rajčat.

Žádné komentáře:

Okomentovat