24. září 2010

Krůtí nudle s paprikou

cibule, stroužek česneku, 2 červené papriky, 500 g krůtích prsou, 2 lžice oleje, sůl, pepř, lžice másla, 250 g zelených fazolek (zmrazených), 150 ml smetany ke šlehání, 150 ml suchého bílého vína, 2 lžice octa balzamico, 2 lžice sekané petrželky, 4 lžice arašidů

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, omyjeme a nkájíme na tenké proužky.Krůtí prsa opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na hrubší nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Pak nudličky masa osolíme, opepříme, promícháme, vyjmeme a uchováme horké.V pánvi mezitím rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přimícháme zelené fazolky a dusíme asi pět minut. Přidáme papriky a dusíme dalších pět minut. Poté zeleninu vyjmeme a uchováme horkou. Připečený tuk rozředíme smetanou, bílým vínem a octem balzamico. Směs vaříme na prudkém ohni,dokud se omáčka z poloviny neodpaří. Podle potřeby zahustíme instantní jiškou. Do pánve vrátíme krůtí nudličky i zeleninu. Přimícháme petrželku a arašídy, které jsme lehce opražili na suché pánvi.Pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat