24. září 2010

Kuře na červeném víně

kuře, 500 ml červeného vína, 250 g žampionu, 100 g uzeného bučku, cibuli, polévkovou lžíci hladké mouky, petrželovou nat, 2 stroužky česneku, bobkový list, špetku cukru, sul, pepř
Kuře omyjeme,osušte,rozdělte na čtvrtky, osolte a okořente. Buček nakrajejte na malé kousky a osmažte. Cibuli očistěte,nakrájejte na kolečka,přidejte k bučku a chvíli duste. Cibuli i osmažený buček vyjměte, na tuku osmažte kousky kuřete a dejte je na předehřátý talíř. Cibuli i buček vratte do výpeku a zaprašte moukou. Chvíli smažte a pak přidejte maso. Podlijte vínem, přidejte očištěné a nakrájené žampiony, prolisovaný česnek, bobkový list a zakryté duste doměkka. Potom štávu dochutte cukrem a kořením. Hotové posypejte petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat