24. září 2010

Čínská vepřová lahůdka

500 g vepřového masa - nejlépe z plecka, 4 lžíce sojové omáčky, 1-2 lžíce dezertního vína, 2 lžičky solamylu, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžičky čínské směsi (Maggi - Knor koření na Čínu), 1-2 pórky, malá miska nakrájeného čínského zelí, 1/4 malého celeru, 1/4 malé kedlubny - vše pokrájené na nudličky, sůl, glutasol dle chuti, 1 červená paprika sterilovaná (kapie)
Maso nakrájíme na drobné proužky, smícháme se sojovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 2 hodiny do chladničky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme. Když maso zlátne, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, na tenké proužky nakrájené zelí, celer a kedlubny. Opečeme ještě asi 5 minut - podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody. Dochutíme podle potřeby glutasolem, solí nebo sojovou omáčkou. Ozdobíme proužky červené papriky.

Žádné komentáře:

Okomentovat