27. července 2010

Tomatová omáčka

středně velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená chilli paprička, 2 lžíce olivového oleje, 3 masitá rajčata (nebo 250 g rajčatového pyré), 1 lžička citronové šťávy,1 lžíce hnědého cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, bílý pepř, sůl
Na rozehřátém oleji osmažíme na malé kostičky nakrájenou cibuli s česnekem a chilli papričkou. Do cibulové směsi přidáme oloupaná a semen zbavená rajčata, nakrájená na malé kousky a všechny ostatní přísady. Nezakrytou omáčku necháme na mírném ohni povařit 15 až 20 minut. Hotovou omáčku přelijeme do mísy a necháme vychladit. Obměna: místo skořice a chilli papriček dáme do omáčky 3 lžíce nasekaných bylinek (např. petržel, pažitka, tymián).

Žádné komentáře:

Okomentovat