27. července 2010

Drůbež s pikantní omáčkou

4 kuřecí stehna, velká cibule, 5 stroužků česneku, ½ kostky zeleninového bujonu, 1-2 barevné papriky, 2 lžíce medu, 4 lž. sojové omáčky, 1 dcl bílého vína, lžička citronové šťávy pepř, sůl, solamyl (lžička)
Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Z medu,sojové om.,vína, 4 lžic oleje.citronové šťávy a pepře vytvoříme marinádu. Osolené kousky kuřete naložíme do marinády. Mezi tím jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme prolisovaný česnek, bujon a na kousky nakrájenou papriku. Podusíme, Zeleninu dáme stranou a na pánvičce opečeme kuře, přimícháme zbytek marinády a zeleninu. Podlijeme trochou vody a zahustíme škrobem rozmíchaným s vodou. Lehce povaříme. Podáváme s hranolkami a bílým vínem.

Žádné komentáře:

Okomentovat