27. července 2010

Masové koule v pikantní hořčičné omáčce

2 lžíce strouhanky,1/8 l mléka, 50 g strouhané cibule, 400 g mletého masa, vejce, sůl, pepř, 1/4 l masového vývaru, velká cibule, 1 navinuté jablko, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce středně ostré hořčice, 1/4 lžičky Kari, 4 lžíce smetany, 1 špetka cukru
Strouhanku a mléko smícháme, nastrouháme cibuli. Vmícháme sekané maso a vejce, osolíme a opepříme. Masový vývar přivedeme do varu, z mletého masa mokrýma rukama ztvárníme koule, vložíme do vřícího vývaru a při mírné teplotě uvaříme. Oloupeme cibuli a jablko, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na másle, zahustíme moukou,přidáme jablko a při mírné teplotě dusíme. Zakvedláme hořčici,kari,smetanu a vývar, v němž jsme vařili koule z mletého masa. Povaříme 10 minut a osolíme, opepříme a případně přisladíme. Koule vložíme do omáčky a necháme krátce proležet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat