27. července 2010

Chlebová omáčka

1 litr vývaru z bujonu, 100 g chlebových kůrek, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, špetka zázvoru, zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájené kůrky chleba a zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Zvolna povaříme asi 15 minut a občas promícháme. Do hotové omáčky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ochutíme pepřem, solí a zázvorem. Nakonec ozdobíme jemně sekanou petrželkou nebo pažitkou. Omáčku můžeme podávat s brambory k vařenému masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat