27. července 2010

Pálivá omáčka

cibule 20 g, feferonky 20 g sterilované, hořčice 10 g plnotučná, kečup 20 g, klobása 200 g, křen 50 g, majonéza 50 g, maso vepřové 600 g kotleta bez kosti, okurka 20 g sterilovaná, olej 100 g, paprika 20 g červená, sterilovaná, pepř černý, koření čili, sůl
Kotletu rozkrojíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a uprostřed prořízneme dva otvory, kterými provlékneme polovinu klobásy. Připravené maso opékáme z obou stran cca 12 minut. Během opékání masa si uděláme omáčku smícháním majonézy, drobně nakrájené cibulky, okurek, feferonek, kečupu, hořčice, čili, pepře a soli. Hotové maso na talíři lehce přelijeme omáčkou a doplníme strouhaným křenem. Jako přílohu doporučujeme podávat brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat