27. července 2010

Grapefruitová omáčka k rybě

1 grepfriut, 3 lžíce olivového oleje, cibule, 10 až 20 gramů čerstvého zázvoru, 1 dcl smetany, lžička másla, sůl, cukr dle chuti
Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji v hlubší pánvi nebo rendlíku. Zalejeme štávou z jednoho grapefriutu. Na mírném ohni necháme pomalu redukovat az na poloviční objem. Přidáme nastrouhaný nebo velmi jemně nasekaný čerstvý zázvor, sůl, trochu curkru podle chuti. Pokud je grapefruit dostatečne skladký, cukr není potřeba. stále mírně vaříme, přidáme smetanu. Pokud chceme aby byla omáčka hustší, můžeme za varu ještě vmíchat lžičku másla.Používáme na přelití (za tepla) masa pečené ryby, doporučuji k lososovi. Varianta - místo grapefruitu lze použít i pomeranč nebo mandarinka.

Žádné komentáře:

Okomentovat