27. července 2010

Mexická omáčka

1 šálek zakysané smetany, 100 - 150 g krémového sýra žervé, 1/2 lžičky chilli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky soli, 1 jarní cibulka i s natí nasekaná nadrobno, 1 letní paprika nasekaná nadrobno, 1 šálek chilli omáčky, 3/4 šálku strouhaného sýra ostřejší chuti
V mixéru ušleháme smetanu s krémovým sýrem. V jiné nádobě rozmícháme chilli omáčku s nakrájenou cibulkou, solí a kořením a vidličkou ji lehce vmícháme do umíchané smetany. Hotovou omáčku upravíme na misky a posypáme ji strouhaným sýrem. Může se jíst teplá i studená. Namáčejí se do ní smažené kukuřičné lupínky nebo krekery.

Žádné komentáře:

Okomentovat