rybí filé nebo kousky aljašské tresky 600 g, sušené houby 150 g, vejce 2 ks,
mouka hladká 50 g, sojová omáčka 2 - 3 lžíce, sůl, růžičková kapusta 100 g,
máslo 80 g
Rybí filé nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v mouce. Pak ušleháme vejce se sojovou omáčkou a v této směsi pak filé namáčíme a ihned opékáme v rozpáleném tuku. Opečené filé klademe na talíř, mírně podlijeme výpekem a posypeme směsí růžičkové kapusty s houbami, kterou jsme předtím osmahli na másle. Podáváme s vařenými brambory sypanými zelenou petrželí. Místo růžičkové kapusty je možno použít pórek krájený na hrubší kolečka.
Rybí filé nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v mouce. Pak ušleháme vejce se sojovou omáčkou a v této směsi pak filé namáčíme a ihned opékáme v rozpáleném tuku. Opečené filé klademe na talíř, mírně podlijeme výpekem a posypeme směsí růžičkové kapusty s houbami, kterou jsme předtím osmahli na másle. Podáváme s vařenými brambory sypanými zelenou petrželí. Místo růžičkové kapusty je možno použít pórek krájený na hrubší kolečka.
Žádné komentáře:
Okomentovat