9. května 2012

Nikomi udon

200 g špaget, 2 cibulky mladé, 50 g sušených hub, 300 g vařeného kuřecího masa, 0,5 cibule, 4 vejce, chilli koření
zálivka : 4 hrnečky kuřecího vývaru, trochu sojové omáčky, 1/3 bílého vína, lžička cukru, sůl

Špagety uvaříme a rozdělíme na 4 porce, mladou cibulku nakrájíme na kolečka nebo plátky. Sušené houby namočíme do vody. Do kuřecího vývaru přidáme sojovou omáčku, cukr, sůl a víno. Zálivka se rozdělí do čtyř malých kastrůlků, do každého přidáme porci špaget, houby, cibuli a pórek, kuřecí maso a vejce. Vaří se v každém kastrůlku zvlášť než se srazí bílek. Posypeme chilli. Je nutné dbát na to, aby se při přemísťování udonu na talíř vejce neporušilo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat