1 kg kuřecího masa z prsou (nebo vykostěné kuře), 300 g šunky, lžíce
máčených hrozinek, 2 lžíce oloupaných a pokrájených mandlí, 2 lžíce sušených
čínských nebo jiných hub, vejce nebo 2 bílky, olej, škrobová moučka
marináda : lžíce vína, 5 lžic sójové omáčky, lžička octa nebo citrónové šťávy, pokrájená větší cibule, sůl, 2 lžíce medu
marináda : lžíce vína, 5 lžic sójové omáčky, lžička octa nebo citrónové šťávy, pokrájená větší cibule, sůl, 2 lžíce medu
Maso nakrájíme na řízky velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené
marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle). Pak řízky vyjmeme z
marinády a nad miskou necháme okapat. Na každý položíme tenký plátek šunky. Pak
si připravíme nádivku. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle,
přidáme usekané máčené houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky (tučné okraje),
zalijeme ½ zbylé marinády, necháme vydusit a pak přidáme vejce nebo bílky.
Zamícháme a necháme ztuhnout. Vzniklou nádivku dáváme na plátky kuřete se
šunkou, svineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech
stran dočervena. Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou
škrobové moučky a povaříme. Ze závitků před podáváním odstraníme jehly,
pokrájíme je na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády.
Obložíme zeleninou. K tomu se podává rýže nebo bílé pečivo. Kuřecí závitky
mohou být použity jako předkrm, ale i jako hlavní chod.
Žádné komentáře:
Okomentovat