7. května 2012

Kantonské kuřecí závitky


1 kg kuřecího masa z prsou (nebo vykostěné kuře), 300 g šunky, lžíce máčených hrozinek, 2 lžíce oloupaných a pokrájených mandlí, 2 lžíce sušených čínských nebo jiných hub, vejce nebo 2 bílky, olej, škrobová moučka
marináda :
lžíce vína, 5 lžic sójové omáčky, lžička octa nebo citrónové šťávy, pokrájená větší cibule, sůl, 2 lžíce medu


Maso nakrájíme na řízky velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle). Pak řízky vyjmeme z marinády a nad miskou necháme okapat. Na každý položíme tenký plátek šunky. Pak si připravíme nádivku. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme usekané máčené houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky (tučné okraje), zalijeme ½ zbylé marinády, necháme vydusit a pak přidáme vejce nebo bílky. Zamícháme a necháme ztuhnout. Vzniklou nádivku dáváme na plátky kuřete se šunkou, svineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran dočervena. Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky a povaříme. Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, pokrájíme je na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády. Obložíme zeleninou. K tomu se podává rýže nebo bílé pečivo. Kuřecí závitky mohou být použity jako předkrm, ale i jako hlavní chod.

Žádné komentáře:

Okomentovat