4 velké brambory, mrkev, malá petržel, 1/4 celeru, 2 lžíce hladké
mouky, 2 lžíce sádla, 1,5 l vody, cibule, hrst sušených nebo 4 hlavičky
čerstvých hub, 1/4 l smetany, pepř, paprika, sůl, majoránka, 2 stroužky česneku
Brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé kostky velikosti asi 1 × 1cm.
Osmažíme v malém kastrolku na části sádla. Ve velkém hrnci ze zbylého sádla
připravíme s hladkou moukou světlou jíšku. Jíšku zalijeme teplou vodou,
rozšleháme a přidáme osmaženou zeleninu s bramborami. Přivedeme do varu a
vaříme asi 30 minut za občasného míchání. Do vroucí polévky přidáme na drobno
nakrájenou cibuli a houby. Okořeníme pepřem, paprikou a osolíme. Povaříme a
nakonec zahustíme smetanou. Přidáme utřený česnek a majoránku, necháme přejít
varem a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat