500 g čerstvých hub podle vlastního výběru (suchohřiby, kozáky, žampióny),
2 malé rajčata, 4 šalotky, 2 polévkové lžíce oleje, 2 petržele, sůl, mleté
černé koření, 20 g másla anebo margarínu
Houby očistíme, větší nakrájíme na silnější plátky, menší napůl. Rajčata umyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky očistíme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi ohřejeme olej a cibuli do sklovita osmažíme, přidáme houby a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Petrželku omyjeme a nasekáme, houby dochutíme solí a kořením. Nakonec vmícháme máslo, petrželku, posypeme rajčátky. Doporučuji podávat s plátky bagety opečenými na oleji, nejlépe na olivovém.
Houby očistíme, větší nakrájíme na silnější plátky, menší napůl. Rajčata umyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky očistíme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi ohřejeme olej a cibuli do sklovita osmažíme, přidáme houby a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Petrželku omyjeme a nasekáme, houby dochutíme solí a kořením. Nakonec vmícháme máslo, petrželku, posypeme rajčátky. Doporučuji podávat s plátky bagety opečenými na oleji, nejlépe na olivovém.
Žádné komentáře:
Okomentovat