očištěné tvrdé houby (malé hříbky,lišky..) několik zrníček hřebíčku, kousek
skořice, pár zrnek pepře a nové koření, malá feferonka, 375 - 500 ml octa, 3
lžičky olivového oleje, sůl
Houby očistíme, vybereme zdravé a malé kloboučky a odkrojíme od nožiček.
Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Vyndáme, necháme odkapat, přidáme
100 - 150 ml octa a několik minut dusíme na mírném ohni. Ze zbytku octa a koření uvaříme nálev. Lehce dušené houby naložíme do
vyvařených sklenic a zalijeme horkým nálevem. Navrch nalijeme kapičku olivového
oleje přidáme malou feferonku a sklenice přikryjeme průsvitnou folii a důkladně
převážeme (lze dát i gumička) A dáme na chladné a tmavé místo. Postup je nutné
dodržet.
Žádné komentáře:
Okomentovat