7. května 2012

Houbové lívance


150 g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránku, špetka mletého pepře, špetka mletého nového koření, špetka mletého hřebíčku, sůl, 0,5 l mléka, 15 g droždí, špetka cukru, 200 g hladké mouky, vejce, tuk na smažení

Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vykynout. Do mouky zamícháme 1 vejce, přidáme vzešlý kvásek a okořeněné houby. Vypracujeme hladké těsto, do kterého postupně zapracujeme také zbylé mléko. Na tukem vymaštěném lívanečníku smažíme lívance do růžova.

Žádné komentáře:

Okomentovat