150 g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránku, špetka mletého
pepře, špetka mletého nového koření, špetka mletého hřebíčku, sůl, 0,5 l mléka,
15 g droždí, špetka cukru, 200 g hladké mouky, vejce, tuk na smažení
Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou,
mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem a solí. Necháme uležet.
Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka
rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vykynout. Do
mouky zamícháme 1 vejce, přidáme vzešlý kvásek a okořeněné houby. Vypracujeme
hladké těsto, do kterého postupně zapracujeme také zbylé mléko. Na tukem
vymaštěném lívanečníku smažíme lívance do růžova.
Žádné komentáře:
Okomentovat