9. května 2012

Míchaná vejce s drůbežím masem a houbami


300 g očištěných hub (žampióny, hřiby pravé, klouzky, hřib strakoš anebo houby ve směsi), 150 g masa z pečeného kuřete, 150 g sterilovaného hrášku, 80 g másla, 6 vajec, 3 lžíce mléka, sůl a pažitka

V kastrolu na rozehřátém másle podusíme houby nakrájené na tenké plátky, po vysmahnutí šťávy přidáme na kostičky nakrájené drůbeží maso, okapaný hrášek a dobře prohřejeme. Vejce rozklepneme do hrnečku, přilijeme  mléko, osolíme, rozšleháme, nalijeme na připravenou směs a na mírném ohni tak dlouho, až směs zhoustne. Hotový pokrm upravíme na talíře a jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou pažitkou. Příloha: chleba nebo vařené nové brambory a salát ze syrové zeleniny. 

Žádné komentáře:

Okomentovat