7. května 2012

Houbová polévka z čersvých hub


čerstvé houby,  mrkev, malý celer, malá petržel, 3 větší brambory, pepř, kmín, sůl, majoránka, 3 stroužky česneku, hladká mouka, máslo (máslová Rama),  cibule, masox

Do většího hrnce dáme očištěné a na silnější plátky nakrájené houby (zaplníme tak max. 1/3 hrnce). Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Dále pak mrkev (očištěnou a nakrájenou na kolečka), nastrouhaný celer a petržel. Hrnec naplníme vodou, osolíme, přidáme špetku pepře. Polévku vaříme tak dlouho než změknou brambory a mrkev. Zatím si připravíme jíšku: nakrájíme cibulku nadrobno a osmažíme ji na másle, přidáme hladkou mouku a mícháme než jíška dostane zlatavou barvu. Do vroucí polévky vmícháme jíšku (pokud se zdrcne, nic se neděje - ona se za chvilku rozpustí), přidáme kostičku masoxu a utřený česnek, vaříme min. 5 min. Těsně před ukončením varu do polévky přidejte majoránku.

Žádné komentáře:

Okomentovat