3. listopadu 2011

Krémová hrachová polévka s tvarohovými knedlíčky s koprem

40 dkg zleného hrášku; 10 dkg másla; hlávky salátu; 10 dkg mouky; 5 dl mléka; 1 dl smetany; sůl; pepř; krystalový cukr
na knedlíčky : 5 dkg krupice vařené v mléce; 20 dkg tvarohu; sušený kopr; svazeček čerstvého kopru; sůl

Zelený hrášek podusíme na másle. Jakmile změkne, přisypeme k němu listy natrhané z půl hlávky salátu a vše dusíme ještě tak dlouho, dokud řádně nezměkne i salát. Potom zaprášíme moukou a zalijeme horkým mlékem. Přidáme malé množství vody a důkladně povaříme. Osolíme, opepříme a podle individuální chuti přidáme i krystalový cukr. Když už se dost vody odpařilo, přemístíme vše do mixeru, rozmixujeme a zahustíme smetanou. Nakonec ještě na několik minut vrátíme polévku na plotnu povařit a pak ji stáhneme s ohně. Následujícím krokem bude výroba knedlíčků. Krupici vařenou v mléce důkladně smícháme a propracujeme s tvarohem, se sušeným koprem a jemně nasekanými lístečky čerstvého kopru. Z této masy vlhkýma rukama vytvarujeme knedlíčky, které do polévky vkládáme až těsně před podáváním. Na zdobení použijeme zbytek čerstvého kopru.

Žádné komentáře:

Okomentovat