2. listopadu 2011

Szigligetská kuřecí prsíčka

4 plátky vykostěných kuřecích prsíček; 40 dkg kuřecích jater; saturejka; pepř; petrželová nať; 2 dl suchého bílého vína
na jarní přílohu : menší květák; menší brokolice; 2 mrkve; středně velký lilek
na salát : svazeček ředkviček; salátová okurka; nová cibule

Rozpálíme malé množství oleje a osmažíme játra. Zatímco se játra smaží, připravíme si přílohu. Mrkev nakrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky a lilek nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu, kromě lilku, svaříme ve vodě. Nemusíme ji dlouho vařit, stačí ji pouze nechat projít varem. Potom už všechnu zeleninu, i s lilkem, podusíme na másle. Až budou játra téměř hotová, ochutíme je pepřem, petrželovou natí a saturejkou. Kuřecí prsíčka rozkrojíme, osolíme a naplníme játry. Plátky masa složíme a stočíme. Závitky můžeme propíchnout párátkem. Na tuku, který zůstal po osmažení jater, závitky osmažíme a dolijeme trošku oleje, aby se maso nepřipálilo. Podusíme na bílém víně. Salát připravíme z čerstvé zeleniny. Nakrájíme na malé kousky ředkvičky, salátovou okurku a cibuli. Osolíme a okořeníme rozmarýnem a saturejkou. Zakapeme několika kapkami oleje, ve kterém jsme smažili maso. Hotový pokrm naservírujeme na talíř, maso, zeleninu a salát hezky vedle sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat