31. října 2011

Kuřecí prsíčka v zázvorové chřestové omáčce

60 dkg kuřecích prsíček; 80 dkg brambor; 30 dkg chřestu z konzervy; 5 dkg másla; zázvor; svazek petrželové natě; 4 dl smetany; sůl; pepř; olej

Kuřecí prsíčka osolíme a dočervena opečeme na rozpáleném oleji. Brambory, které jsme předtím uvařili ve slupce, nakrájíme na kolečka, opečeme na rozpáleném oleji a osolíme. Do tuku, který nám zůstal na pánvi po pečení kuřecího masa, vmícháme máslo, posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí, osolíme, opepříme, podlijeme smetanou a důkladně povaříme. Před podáváním naservírujeme doprostřed talíře nejprve kuřecí prsíčka, dokola obložíme opečenými bramborami a nakonec vše zalijeme chřestovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat