2. listopadu 2011

Restovaná husí játra s česnekovými bramborami a cuketou

50 dkg husích jater; lusk papriky; cibule; rajče; 2 cukety; 80 dkg brambor;  vejce; 1 dl smetany; pórek; 1 - 2 stroužky česneku; sůl; pepř; mletá červená paprika; olej

Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme a přihodíme na proužky nakrájený lusk papriky. Husí játra nakrájíme na nudličky a vhodíme na pánev. Osolíme, opepříme, zaprášíme mletou červenou paprikou s podlijeme malým množstvím vody. Rajčata nakrájíme na dílky a přihodíme je na téměř měkká husí játra. Vše dohromady několik minut povaříme. Cukety nakrájíme na kolečka, osolíme a po obou stranách opečeme na několika kapkách oleje. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, vhodíme do mísy a vidličkou je rozmačkáme. Rozklepneme na ně jedno celé vajíčko, přilijeme smetanu, přidáme nadrobno nasekaný pórek a nastrouhaný česnek. Důkladně promícháme a bramborovou směsí naplníme cukrářský sáček. Před podáváním položíme na talíř opečené cukety, vymáčkneme na ně kopeček česnekem ochucené bramborové směsi a vedle upravíme ragú z husích jater.

Žádné komentáře:

Okomentovat