4. listopadu 2011

Plněné kedlubny

4 středně velké kedlubny; 4 celery; 1 dl vína „Pinot blanc”; 20 dkg mletých kuřecích prsíček; 2 vejce;2 žemle; 1 dl oleje; 10 dkg třešňových rajčat; 10 dkg sýra eidam; sůl; pepř; svazek petrželové natě

Pomocí lžíce vydlabeme vnitřky kedluben a předvaříme je v mírně osolené vodě. Vydlabané části kedluben podusíme na oleji. Přihodíme nakrájený celer, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem „Pinot blanc” a přidáme mletá kuřecí prsíčka. Ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí. Až bude maso mírně osmahnuté, stáhneme pánev z plotny a odložíme stranou. Na druhé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nasekanou celerovou nať. Přihodíme nakrájená třešňová rajčata a najemno nasekanou petrželovou nať. Přilijeme olivový olej. Spolu se šťávou, kterou pustila rajčata, tak vytvoří jemnou a chutnou omáčku. Do masové směsi, kterou jsme nechali vychladnout, rozklepneme vejce a přidáme vymačkané žemle, které jsme předtím namočili do vody. Důkladně promícháme a přistrouháme sýr. Touto směsí naplníme vrchovatě kedlubny a na povrch nasypeme nastrouhaný sýr. Pekáč vymažeme olejem a položíme na něj naplněné kedlubny. Vložíme do trouby a pečeme 10 až 15 minut. Potom kedlubny ještě 3-4 minuty grilujeme aby získaly hezkou barvu. Upečené kedlubny položíme na talíř, vedle naservírujeme masovou směs a nakonec vše zakapeme šťávou s olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat