2. listopadu 2011

Česneková sýrová polévka

10 dkg másla; 2 česneky; sůl; svazek petrželové natě; 5 dkg sýra niva; 2 dl mléka; 2 polévkové lžíce škrobové moučky rozmíchané ve vodě; 1 dl bílého vína; 10 dkg sýra eidam; jarní cibule

Rozpěníme máslo. Očistíme česnek a celé stroužky přidáme do másla. Necháme pět minut podusit, pak osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Do směsi rozdrobíme sýr niva a podlijeme mlékem. Důkladně povaříme a zahustíme škrobovou moučkou. Přilijeme 1 dl bílého vína a ještě jednou povaříme. Polévku podáváme s eidamským sýrem nakrájeným na kostičky a ozdobenou kolečky jarní cibule.

Žádné komentáře:

Okomentovat