31. října 2011

Kuřecí copánek na grilu s grilovanou zeleninou

50 dkg kuřecích prsíček; 3 plátky anglické slaniny (bacon); 5 dkg zimní čekanky (endivie); 5 dkg cuket; 5 dkg celerové natě; 5 dkg sušených rajčat; 5 dkg červených kalifornských paprik; 5 dkg pórku; 5 dkg žampiónů; sůl; barevný, případně růžový pepř; svazeček rozmarýnu; 1 dl olivového oleje

Kuřecí prsíčka nakrájíme podélně na proužky, osolíme a opepříme. Potom vezmeme vždy jeden proužek masa, jeden plátek anglické slaniny a jednu snítku rozmarýnu a upleteme z nich copánek, který spíchneme párátkem, aby se nám nerozpadal. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a copánky v něm upečeme. Potom si nalijeme olej do další pánve, tentokrát ale trochu více, než kolik jsme ho dávali pod kuře, a začneme grilovat zeleninu. Jako první přijdou na řadu papriky nakrájené na nudličky a celer, protože ty potřebují nejvíc času. Když už jsou částečně opražené, přidáme sušená rajčata, žampióny a cukety rozkrájené na kostičky, jako poslední pak čekankové listy. Osolíme a přisypeme natrhané rozmarýnové lístečky. Všechno promícháme a už můžeme začít podávat. Doprostřed talíře umístíme vždy kopeček zeleniny. Z upečených kuřecích copánků vyjmeme párátka a na každou porci grilované zeleniny položíme jeden. Ozdobíme rozmarýnem a růžovým pepřem a na závěr ještě zakapeme troškou olivového oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat