2. listopadu 2011

Cibulačka v bochníku

3 cibule; 15 dkg másla; 15 dkg mouky; litr mléka; 1 dl suchého bílého vína; sůl; mletý bílý pepř; 1,5 dl smetany; pórek; svazek pažitky; 4 bochníčky chleba; 10 dkg sýra

Cibuli nakrájíme nadrobno a zesklovatíme na rozpěněném másle. Osolíme a důkladně podusíme. Osolíme a okořeníme bílým pepřem. Přilijeme bílé víno a povaříme. Přilijeme malé množství vody a polévku rozmixujeme. Během mixování přidáme smetanu. Polévku vrátíme na plotnu a opět ji přivedeme k varu. Přihodíme na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nasekanou pažitku. Připravíme půlkilové bochníčky, ve kterých budeme polévku podávat: odřízneme vrch bochníčků a vydlabeme střídu. Na odříznutý vrch bochníčků rozpustíme nastrouhaný sýr. Před podáváním nalijeme cibulačku do vydlabaných bochníků a přiložíme odříznutý vrch s rozpuštěným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat