3. listopadu 2011

Krémová polévka z lesních plodů s ostružinami v medu

30 dkg lesních plodů; 20 dkg ostružin; 10 dkg práškového cukru; 5 polévkových lžic medu; 2 polévkové lžíce škrobu; 1 dl červeného vína; pomeranč; citron; 1 dl smetany; špetka soli; špetka mletého hřebíčku; špetka mleté skořice

V rychlovarné nádobě uvedeme do varu vodu s cukrem a 3 polévkovými lžícemi medu. Přidáme 30 dkg lesních ovocných plodů, mletou skořici, mletý hřebíček a špetku soli. Ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou. Zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě, načež celé znovu uvedeme do varu. Rozmixujeme a obohatíme smetanou. 20 dkg ostružin smícháme s několika polévkovými lžícemi medu a necháme odstát, protože ostružiny s medem vkládáme do polévky až při podávání.

Žádné komentáře:

Okomentovat