3. listopadu 2011

Kuřecí polévka s jablky

50 dkg kuřecích prsíček; 15 dkg kuřecích jater; 2 velká jablka; citron; 1 dl smetany; 4 polévkové lžíce škrobové moučky; 10 dkg mletých ořechů; 10 dkg másla; bílý pepř; estragon; meduňka; sůl

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a doběla osmahneme na rozpěněném másle. Přihodíme na plátky nakrájená jablka a nahrubo rozdrcené ořechy. Osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou. Důkladně orestujeme a podlijeme takovým množstvím vody, aby všechny suroviny byly pod hladinou, a povaříme. Kuřecí játra nakrájíme na nudličky a vhodíme do polévky. Polévku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a zjemníme smetanou. Okořeníme čerstvým estragonem a meduňkou. Pikantní chuť dodáme polévce přidáním několika kapek citrónové šťávy. Po ochucení polévku několik minut povaříme a ještě horkou ji podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat