4. listopadu 2011

Anglická snídaně

10 - 15 dkg tenkých plátků šunky; 8 vajec; 12 plátků toustového chleba; 15 dkg másla; 15 - 20 dkg drobných žampionů; hořčice; meruňkový a jahodový džem; med

Polovinu množství másla důkladně rozmícháme se solí, pepřem, troškou hořčice a najemno nasekanou petrželovou natí. Na jedné pánvi opečeme po jedné straně plátky šunky, pak je otočíme a rozklepneme na ně vajíčka. Na druhé pánvi začneme smažit hlavičky žampionů. Až bude šunka s vajíčky téměř opečená, opatrně ji jedním jediným pohybem obrátíme na druhou stranu. Opečenou šunku položíme na talíř. Podáváme s houbami položenými na malém taliřku, zvlášť naservírujeme okořeněné máslo, obyčejné máslo, džemy, med a samozřejmě nezapomeneme na čerstvé, teplé tousty.

Žádné komentáře:

Okomentovat