3. listopadu 2011

Květáková krémová polévka

1 kg květáku; 2 brambory; 4 dl masového vývaru; 1 dl mléka; vejce; 2 dl smetany; citron; svazek petrželové natě; sůl; mletý bílý pepř; mletý muškátový oříšek

Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a vložíme do hrnce. Podlijeme masovým vývarem a mlékem. Přihodíme na kostičky nakrájené brambory a všechnu zeleninu uvaříme doměkka. Až změknou i brambory, polévku rozmixujeme. Osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Několika kapkami citrónové šťávy dodáme polévce pikantní chuť a důkladně ji povaříme. Až se polévka dostatečně povaří, stáhneme ji z plotny a zjemníme vajíčkem rozmíchaným ve smetaně. Před podáváním ozdobíme polévku čerstvě nasekanou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat