2. listopadu 2011

Pečeně na způsob Bükki

60 dkg kuřecích prsíček; 20 dkg kořene petržele; 20 dkg mrkve; 2 polévkové lžíce mouky; 3 dl zakysané smetany; sůl; pepř; estragon
na pivní těsto : 30 dkg mouky; 3 dl piva; sůl; pepř; česnek

Mrkev a kořen petržele nakrájíme na plátky a osmahneme na cibulovém základě, podlijeme vodou a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trošku mouky. Ochutíme a důkladně povaříme, aby pokrm neměl příchuť mouky. Kuřecí prsíčka rozkrojíme (rozevřeme), osolíme a opečeme dočervena. Ze všech surovin připravených na pivní těstíčko vypracujeme těsto husté jako běžné palačinkové těsto (zbytek piva můžeme vypít). Upečeme na hojném množství oleje a můžeme ihned podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat