31. října 2011

Kuřecí prsíčka v čepici ze sýra a jablek

60 dkg kuřecích prsíček; sůl; 1 dl oleje; 1 kg jablek; mletá skořice; citronová šťáva; polévková lžíce medu; 15 dkg sýru mozarella; 15 dkg uzeného sýra; 1 kg brambor; 10 dkg másla; 3 dl mléka; svazeček petržele; lžíce smetany; pepř; svazeček bazalky

Řízky z kuřecích prsíček pod fólií rozklepeme, důkladně je prosolíme, opečeme je na trošce oleje a vložíme do pekáče. Z jablek vykrojíme jádřince, nakrájíme je na kolečka, ochutíme mletou skořicí a několika kapkami citronové šťávy. Jablečné plátky si rovněž opečeme, a to v pánvi na omastku, který nám zbyl po kuřecích řízcích. Zakapeme je polévkovou lžící medu a potom takto upravenými jablky pokryjeme pečené plátky kuřecího masa. Naklademe na ně 15 dkg mozzarelly a 15 dkg uzeného sýra, načež dáme vše na 5 minut péci do předehřáté trouby. Bramborovou kaši si uděláme tím způsobem, že rozšťoucháme 1 kg vařených brambor , přidáme k nim 10 dkg másla a horké mléko. Ochutíme petrželí a pořádnou lžící smetany, špetkou soli, čerstvě umletým pepřem a bazalkou, všechno dobře promícháme a prohněteme, aby se chuti co nejlépe zkombinovaly. Maso i kaši klademe při podávání na talíř jedno vedle druhého.

Žádné komentáře:

Okomentovat