4. listopadu 2011

Plněná paprika

cibule; menší celer; rajče; 10 dkg rajčatového protlaku; 2 svazky petrželové natě; sůl; pepř; cukr;2 dl oleje; 10 dkg předvařené rýže; 40 dkg mletého masa; vejce; 1 - 2 stroužky česneku; 8 paprikových lusků vhodných na plnění; 5 dkg mouky; 1 kg brambor

Nejprve připravíme omáčku. Na malém množství oleje osmahneme nadrobno nakrájenou půlku cibule a nakrájený celer. Přidáme na kostičky nakrájené rajče, rajčatový protlak, nadrobno nasekanou petrželovou nať a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme. Rýži smícháme s mletým masem, vajíčkem a nadrobno nakrájenou druhou půlkou cibule. Přihodíme trošku rozetřeného česneku, osolíme a opepříme. Pěkné a zdravé paprikové lusky vykrojíme, odstraníme vnitřky a naplníme je směsí masa a rýže. Naplněné paprikové lusky vložíme do omáčky a vše dohromady necháme přibližně 25 až 30 minut povařit. Hotové paprikové lusky vytáhneme a odložíme stranou. Z mouky a 1 dl oleje připravíme světlou jíšku a rozředíme ji scezenou omáčkou. Omáčku osolíme a ochutíme cukrem. Podáváme s vařenými bramborami obalenými v jemně nasekané petrželové nati.

Žádné komentáře:

Okomentovat