31. října 2011

Kuřecí prsíčka plněná špenátem a chřestem

50 dkg kuřecích prsíček; 10 dkg špenátových listů; sklenice nakládaného chřestu (asi 12 ks); 1,5 kg brambor; 4 vajíčka; 4 dl smetany; kávová lžička rajského protlaku; čerstvý rozmarýn; sůl; pepř, mletý kmín; drobná (koktejlová) rajčata

Brambory rozkrájíme na tenké plátky, vložíme je do pekáče osolíme, opepříme a přidáme k nim několik snítek čerstvého rozmarýnu. Vajíčka rozbijeme, smícháme je se smetanou, ochutíme solí a pepřem a rovněž k nim přidáme pár lístečků rozmarýnu. Touto směsí zalijeme brambory, které potom upečeme v předehřáté troubě při teplotě 150 - 160 °C. Za hodinu budou brambory hotové. Kuřecí prsíčka rozevřeme, mírně naklepeme a promneme, aby zvláčněla, osolíme a opepříme. Zavineme do nich listy čerstvého špenátu a chřest. Pokud budeme používat chřest čerstvý, nikoli z konzervy, musíme jej nejprve předvařit. Hotové rolády si předpečeme v pánvi na trošce oleje, načež je přemístíme na pekáč a dáme je do trouby k bramborám. Masovou šťávu, která nám od předpečených kuřecích rolád zůstala v pánvi, rozředíme trochou oleje a osmahneme si na ní rajského protlaku, co se na kávovou lžičku vejde. Přidáme čerstvý rozmarýn a několik rozpůlených koktejlových rajčat, načež vše okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem. Zalijeme troškou vody a důkladně povaříme. Potom přisypeme i zbytek koktejlových rajčátek a necháme celé ještě jednou přejít varem. Před podáváním rozkrájíme gratinované brambory na větší kostky, na jednu osobu připadne jedna kostka, ke které umístíme na talíř kuřecí závitek, zalitý na závěr masovou šťávou s koktejlovými rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat