31. října 2011

Kuřecí prsíčka plněná sýrovým krémem se zeleninovým závinem a koprovou omáčkou

60 dkg kuřecích prsíček; 10 dkg uzeného sýra; 10 dkg sýra rokfortu; 15 dkg másla; sůl; pepř; svazeček petrželové natě; 1 kg celeru; 1 kg mrkve; 1 kg brokolice; čerstvá majoránka; balení máslového těsta;vejce; 2 polévkové lžíce mouky; 2,5 dl mléka; 1 dl smetany; svazek kopru; citron

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přikryjeme fólií a naklepeme. Do mísy nastrouháme oba druhy sýra a důkladně promícháme s 5 dkg másla. Ochutíme pepřem a přisypeme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Tento sýrový krém použijeme jako náplň do kuřecích prsíček. Maso stočíme do rolek a na malém množství oleje začneme na mírném plameni opékat. Až bude maso mírně opečené, přikryjeme pánev alobalem a rolky necháme dál péct. Rozehřejeme hrudku másla a přihodíme na nudličky nakrájený celer. Osolíme a vhodíme na nudličky nakrájenou mrkev. Opepříme a ochutíme majoránkou. Až bude zelenina napůl změklá, přihodíme růžičky brokolice a vše důkladně podusíme. Zeleninovou směs položíme na máslové těsto a závin pevně stočíme. Se závinem musíme pracovat rychle, aby se těsto nerozpadlo. Zeleninový závin položíme na olejem vymazaný plech, pomažeme vajíčkem a na 15 až 20 minut vložíme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Z 5 dkg másla a dvou polévkových lžic mouky připravíme světlou jíšku do koprové omáčky. Zalijeme mlékem, důkladně promícháme, aby v omáčce nebyly hrudky a přivedeme k varu. Přisypeme najemno nasekaný kopr a zjemníme smetanou. Osolíme, opepříme a důkladně povaříme. Pikantní chuť můžeme dodat omáčce přikápnutím několika kapek citronové šťávy. Před podáváním položíme na talíř nejprve rolky z kuřecího masa a vedle umístíme několik plátků zeleninového závinu. Nakonec maso zakapeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat