31. října 2011

Kuřecí prsíčka na rožni

1 kg kuřecích prsíček; 2 polévkové lžíce roztopeného másla; 2 stroužky česneku; celý zázvor; 3 polévkové lžíce sójové omáčky; svazeček pažitky; kávové lžičky mletých chilli papriček; 2 polévkové lžíce arašídového másla; kávové lžičky mleté červené papriky; kávové lžičky sardelové pasty; 1,5 dl bílého vína; polévková lžíce citronové šťávy; 1,5 dl kokosového mléka; sůl; pepř; olej

Kuřecí prsíčka rozkrájíme na větší kostičky, osolíme, opepříme a navlékneme na špejle. Připravíme si nálev ze 2 polévkových lžic sójové omáčky, 1 stroužku utřeného česneku, 2 polévkových lžic nadrobno nasekané pažitky a z roztopeného másla. Nálev ještě ochutíme několika kapkami citronové šťávy, mletými chilli papričkami, mletou červenou paprikou a maličkou dávkou strouhaného zázvoru. Do této směsi naložíme maso a necháme je stát, mezitím si vyrobíme arašídovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme do něho arašídové máslo. Přisypeme trochu nasekané pažitky a pak celé ochutíme půlkou utřeného stroužku česneku. Přilijeme 1 polévkovou lžíci sójové omáčky a pár kapek citronové šťávy. Povaříme, načež vlijeme bílé víno. Než se nám omáčka začne znovu vařit, přidáme také sardelovou pastu, potom zamícháme a počkáme, až začne omáčka znovu bublat. Když už ji máme téměř úplně hotovou, přilijeme do omáčky kokosové mléko, zamícháme a stáhneme s plotny. Na jiné pánvi si v rozpáleném oleji upečeme naložené kuřecí maso. Pokud je olej dost horký, upečou se nám kuřecí prsíčka během 4 - 5 minut. Při podávání umístíme rožně na předem připravené topinky a pak je zalijeme arašídovou omáčkou. Nakonec můžeme ještě tuto kreaci ozdobit rozmarýnem a petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat