1. června 2010

Rybí salát jednoduchý

ryby, zelenina, ocet, sůl
Očištěné ryby osolíme a dáme uležet do lednice na 3 - 4 dny. Ryby můžeme opláchnout a naložíme je do nálevu a to voda (převařená) a ocet v poměru 1: 1. Opět to necháme uležet v  lednici 4 - 5 dní. Po dvou dnech to můžeme přerovnat - spodní nahoru a opačně. Nyní ryby pomocí nože vykostíme, nakrájíme na kostečky a naložíme do zeleniny. Zelenina :  mrkev a petržel na kousky nakrájíme a povaříme v osolené vodě. Cibule na kostky (čím víc tím lip, syrovou). Vše smícháme a dáme uležet do lednice na 3 dny, uležení poznáme podle toho, že cibule je měkká. 

Žádné komentáře:

Okomentovat