1. června 2010

Pestrý zeleninový salát

2 svazky redkviček, 2 rajčata, 1 malá cuketa, 2 červené paprikové lusky, 1 malá kedlubna, 1/4 svazku pažitky, 1/2 svazku kopru, 1/4 svazku řeřichy zahradní, různé listové saláty
dresing : 3 lžíce kysané smetany, 1 lžíce octa, 1 lžíce středně ostré hořčice, sůl, pepř, 5 lžic oleje

Zeleninu omyjeme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a rajčata na řezy. Cukety zbavíme stopek a zbytků okvětí a najrájíme je na tenké proužky. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme semínek a vnitřních mezistěn, omyjeme je a nakrájíme také na tenké proužky. Kedlubnu oloupáme a nahrubo nastrouháme. Pažitku a kopr omyjeme a dobře osušíme. Pažitku nakrájíme na drobné trubičky, vrcholky kopru nasekáme nahrubo a stvoly nakrájíme nadrobno. Řeřichu ustřihneme kuchyňskými nůžkami. Bylinky promícháme se zeleninou ve větší míse. Smícháme kysanou smetanu, ocet a hořčici, dobře osolíme a okořeníme pepřem. Postupně přiléváme olej a vše mícháme metličkou na sníh tak dlouho, až vznikne hustý dresink. Dresink nalijeme na salát, přísady dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Na 4 talíře položíme salátové listy a na ně rozdělíme zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat