3. června 2010

Kuřecí salát Pilarka

kuřecí prsíčka, nudle, kapie, houby, ocet, sůl, cukr

Nejprve dáme malou hrstičku černých čínských hub máčet do studené vody, kde je necháme alespoň dvě hodiny. Menší balení čínských skleněných nudlí namočených na dvě minuty do studené vody a pak je vhodíme do vroucí vody, necháme povařit 4-5 minut. Propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a vložíme do porcelánové mísy. Dvoje vařené kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky a vložíme k nudlím. Půlku červené, půlku zelené a půlku žluté středně velké kapie nakrájíme na proužky  a necháme přejít varem v zálivce ze dvou a půl deci vody, 3 lžic octa, 6-7 lžiček cukru a 1 lžíce soli. Po vychladnutí zálivku s kapiemi vlejeme k masu a nudlím, přidáme okapané, nakrájené, černé čínské houby, promícháme a necháme v chladu proležet. Salát upravíme na velké kulaté míse, okraje zdobíme střídavě kolečky čerstvé okurky a čtvrtkami rajčat.

Žádné komentáře:

Okomentovat