1. června 2010

Marinovaná mozzarella v kysane smetaně s citronem

4 ks bůvolí mozzarelly, 6 lžic tučné kysané smetany, mořská sůl, pepř, kůra z jednoho citronu, šťáva z půlky citronu, hrst čersvých lístků majoránky, chilli papričky, 4 lžíce olivového oleje
Bůvolí mozzarellu nakrájejte asi na 1 cm široké plátky, rozložte je na talíř a nahoru rozetřete smetanu, dochuťte solí a pepřem. Nasekanou kůrou posypte mozzarellu a přikyselte šťávou z citronu. Bohatě proházejte lístkami majoránky a ochutnejte jestli je chuť vyvážená. Pár čerstvých chilli papriček rozkrojte na 2 poloviny, vyškrábejte semínka a nasekejte na jemné proužky. Nasypte je na mozzarellu,pokapejte olivovým olejem a můžete tento báječný salát ihned podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat