3. června 2010

Lecíky

270 g  červeného zelí, 2 středně velká kyselejší jablíčka, 1 lžíce rostlinného oleje, šťáva z jednoho citronu, 1 citron na ozdobu, 1 polévková lžíce křenu, nebo Křenexu, sůl, naklíčená pšenice, pražená loupaná slunečnicová semínka
Zelí zbavíme vrchních listů, opláchneme a pokrájíme na tenké nudličky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí smícháme a zakapeme citronovou šťávou, aby nám jablíčka nezhnědla. Osolíme, zakapeme olejem a vmícháme křen. Necháme odležet l/2 hodiny, nazdobíme trochou křenu nebo plátky citronu. Jiné chuti docílíme, necháme-li salát uležet 8 - 12 hod a posypeme ho klíčky pšenice a praženými slunečnicovými semínkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat