3. června 2010

Kaderavý sýrový salát

jeden kadeřavý salát, 4 malé kozí sýry, 4 malá rajčata, jeden svazek bazalky, lžičku medu, 4 lžičky balzámového octa, 2 lžíce suchého bílého vína, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Listy salátu oddělte od košťálu, omyjte, osušte a natrhejte na kousky. Salát rozdělte na 4 desertní talířky a na každý talířek přidejte po jednom kozím sýru. Potom omyjte rajčata, rozčtvrťte je a rozložte kolem sýrů. Pak omyjte snítky bazalky, důkladně je osušte a otrhejte lístky. Několik lístků odložte stranou na ozdobu. Zbytek nasekejte na tenké nudličky. Lžičku medu, 4 lžičky balzámového octa, 2 lžíce suchého bílého vína a 6 lžic olivového oleje ušlehejte do zálivky, osolte a opepřete. Zálivkou pokapte kozí sýr a salát. Na konec salát ozdobte odloženými lístky bazalky. Kadeřavý sýrový salát se podává s celozrnným chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat