1. června 2010

Patizónové kostky

2 patizony o průměru 10 cm, 2 lžíce olivového oleje, 1 kuřecí prsa pečená nebo vařená, 2-3 rajčata,100 g plesnivý sýr, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžička koření tsasiky, 1 lžička koření gyros, trocha soli
Patizony oloupeme, vybereme jadřinec a nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Vychlazená vařená nebo kuřecí prsa nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Rajčata spaříme vodou, oloupeme a vybereme jádra se štávou, nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Plesnivý sýr nakrájíme na kostičky (1x1 cm). Vše opatně smícháme a přidáme koření se solí. Necháme proležet alespon 1/2 hodiny. Podáváme samostatně s jakoukoli přílohou nebo jako přílohu k hl.jídlu.

Žádné komentáře:

Okomentovat