1. června 2010

Masový salát se zeleninou

1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 lžíce octa, 6 lžic oleje, česnek podle chuti, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g ementálu, 100 g vařeného masa, 100 g vařené šunky, 100 g salámu, 100 g nakládaných okurek, 1 zelená paprika, 3 malá rajčata, 1 svazek ředkviček
Sůl rozpustíme v octě, přidáme pepř, olej a česnek. Sýr, maso, salám a okurky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalejeme nálevem. Necháme 15 minut odležet. Papriku nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky, vejce a ředkvičky na plátky a vše vmícháme do salátu. Servírujeme na listech hlávkového salátu, ozdobené plátky vajec a ředkviček, popřípadě zelenou petrželkou. Podáváme s chlebem nabo bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat